BLOG

 9 Mayıs 2020 Cumartesi  Inila Digital

Adam gibi beslenme | Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta

Günümüzde, endüstri tarafından işlenen gıdaların girdiği, geleneksel beslenmeden uzaklaşılan dünyanın tüm ülkeleri kronik hastalık salgını ile boğuşuyor.

Devamı
 28 Mart 2020 Cumartesi  Inila Digital

Sabunun Bilimi: Sabun coronavirüsü nasıl öldürüyor?

Koronovirüsü etkisiz hale getirmede alkol bazlı dezenfektanlar da etkilidir, ancak virüsü cildinizdeyken etkiyi bertaraf etmenin en etkili yolu sabun kullanmaktan geçiyor.

Devamı
 23 Mart 2020 Pazartesi  Inila Digital

Bunamanın ilacı yok; çare zeytinyağında | Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta

Mutfağımızda bulunması gereken iki yağ köy tereyağı ile saf sızma zeytinyağıdır.

Devamı
 14 Mart 2020 Cumartesi  Inila Digital

İyi Zeytinyağı Neden Pahalı?

Yüksek kaliteli sızma zeytinyağı yapmak çok zordur. Taze, sağlıklı zeytinleri yetiştirmek ve toplamak için çok çaba harcanır.

Devamı
 17 Şubat 2020 Pazartesi  Inila Digital

İyi bir mamul için, hammadde temiz ve kusursuz olmalı

Zeytin temiz ve kusursuz olursa, yağı da mükemmel olur.

Devamı
 17 Şubat 2020 Pazartesi  Inila Digital

Et ve Zeytinyağı

Kırmızı etleri tavada zeytinyağı ile kızartabilirsiniz. Lezzetine şaşıracaksınız.

Devamı
 17 Şubat 2020 Pazartesi  Inila Digital

Oliveray ile Kahvaltı

Sofranızda bir kase içinde Oliveray sızması olsun. Biraz kekik, biraz da pul biber bulunsun

Devamı
 16 Şubat 2020 Pazar  Inila Digital

Oliveray ve Erken Hasat

Ekim ayının ikinci yarısında, zeytinler henüz yeşilden pembeye dönerken, yere düşmeden dalından özenle toplanır. Bu yüzden adına Erken Hasat diyoruz.

Devamı
 20 Ocak 2020 Pazartesi  Inila Digital

Zeytinyağının Cilde Faydaları

Güzellik rutininize zeytinyağı eklemek cildinize, saçınıza ve tırnaklarınıza muazzam faydalar sağlayabilir. İşte şaşırtıcı bulabileceğiniz bazı zeytinyağı cilt faydaları.

Devamı
 29 Aralık 2019 Pazar  Inila Digital

Trans Yağ Nedir?

Trans yağ, doymamış yağ asitlerinin genel ismidir. Doğal bir yağ türü olmayan trans yağ, bitkisel sıvı yağların hidrojenize adlı bir işlemden geçirilmesiyle oluşur. 

Devamı
 29 Aralık 2019 Pazar  Inila Digital

Cumhurbaşkanlığı Trans Yağ Konusunda Harekete Geçti

Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu, trans yağ kullanımının sağlık üzerine olumsuz etkilerini ve önlemlerini görüştü.

Devamı
 13 Aralık 2019 Cuma  Inila Digital

Zeytin ağacı ve meyvesini tanıyalım

Zeytin ağacı, uzun ömürlü bir ağaçtır ve yaklaşık olarak 2000 yıl kadar yaşayabilir.

Devamı
 13 Aralık 2019 Cuma  Inila Digital

Sayılarla Türkiye zeytin ve zeytinyağı

Devamı
 13 Aralık 2019 Cuma  Inila Digital

Zeytinin dünyaya yayılışı

Devamı
 13 Aralık 2019 Cuma  Inila Digital

Zeytinyağı Nasıl Saklanmalı?

Devamı
 13 Aralık 2019 Cuma  Inila Digital

Zeytinyağı: Sağlık ve Güzellik

Zeytinyağı cildi yumuşatır ve esnek, pürüzsüz bir görünüm verir.  Kuru cildi canlandırır, kırışıkıkları azaltır.

Devamı
 13 Aralık 2019 Cuma  Inila Digital

Zeytinyağı Çeşitleri

Zeytinyağı, elde ediliş şekillerine ve üretimde uygulanan yöntemlere göre 3 sınıfa ayrılır;

Devamı
 10 Aralık 2019 Salı  Inila Digital

Zeytinyağının kaç düşmanı var?

Ben de yeni öğrendim, meğer tam dört düşmanı varmış.

1- Hava, 2- Işık, 3- Sıcak, 4- Su..

Osman Gençer - HABERTÜRK

Devamı
 26 Kasım 2019 Salı  Inila Digital

Kur'an-ı Kerim'de övülen besin: Zeytin

Nur Suresi: ...ne doğuda, ne de batıda bulunmayan, mübarek bir zeytin ağacından yakılır.

Devamı
 26 Kasım 2019 Salı  Inila Digital

Zeytin Kelime Kökeni

Arapça zaytūn زيتون "zeytin taneleri" sözcüğünden alıntıdır.

Devamı
 17 Şubat 2019 Pazar  Inila Digital

Adnan Vardarlı ile “zeytin ve zeytinyağı” üstüne bir söyleşi

Zeytin ve zeytinyağı günlük hayatımızın hemen her gününde var olan iki temel gıda maddesi. Her sabah hayata başlarken hepimizin sofrasında mevcutturlar.

Devamı
 21 Nisan 2013 Pazar  Inila Digital

En İyi Zeytinyağı Nasıl Bulunur?

Devamı
 23 Mart 2010 Salı  Inila Digital

Zeytinyağı

Zeytinyağı; zeytin ağacının meyvesinin suyu sıkılarak, hiçbir kimyasal işlem görmeden doğal hali ile elde edilen sıvı yağdır.

Devamı