İyi Zeytinyağı Neden Pahalı?

İyi Zeytinyağı Neden Pahalı?

İyi Zeytinyağı Neden Pahalı? 

Ve verdiğimiz paraya değer mi?


Yüksek kaliteli sızma zeytinyağı yapmak çok zordur. Taze, sağlıklı zeytinleri yetiştirmek ve toplamak için çok çaba harcanır. İyi mahsül, itinalı toplama işçiliği maliyetin artmasına katkıda bulunur. Ancak, iyi zeytinyağının insan sağlığına katkıları düşünüldüğünde tüm bu çabaya ve maliyete değeceğini kabul etmek zorunda kalırıız. 

Zeytin, topladıktan sonra bekletilmeden sıkım işlemine başlanması ve kesinlikle ertesi güne kalmaması gerekir. Hava alan kasalarla sevk edilmeli, yaprak, çöp, toprak gibi usurlardan ayıklanmalı ve içme suyu ile yıkanmalıdır.  Beklemekten oksitlenmiş, iyi yıkanmamış, çürük ve bozuk tane zeytinlerden kaynaklanan kötü lezzetleri ortadan kaldırmak için itinalı şekilde işlenmesi gerekir.

Sızma zeytinyağı ile kanola, soya, ayçiçeği veya diğer herhangi bir yemeklik yağ arasındaki herhangi bir karşılaştırma haksızlık olur. 

Ancak iyi sızma zeytinyağı sadece daha sağlıklı bir yağ değil, yemek masanızdaki lezzetleri yepyeni bir seviyeye yükseltmek için kullanılabilecek bir bileşen. Aralarından seçim yapabileceğiniz birçok farklı çeşit var ve her birinin kendi lezzeti ve aroması var.

Kısacası, sızma zeytinyağının sağlığa yararları ve güçlü meyve lezzetlerine para vermeye değer.

Adam gibi beslenme | Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta

 9 Mayıs 2020 Cumartesi

Günümüzde, endüstri tarafından işlenen gıdaların girdiği, geleneksel beslenmeden uzaklaşılan dünyanın tüm ülkeleri kronik hastalık salgını ile boğuşuyor.

Devamı

Sabunun Bilimi: Sabun coronavirüsü nasıl öldürüyor?

 28 Mart 2020 Cumartesi

Koronovirüsü etkisiz hale getirmede alkol bazlı dezenfektanlar da etkilidir, ancak virüsü cildinizdeyken etkiyi bertaraf etmenin en etkili yolu sabun kullanmaktan geçiyor.

Devamı

Bunamanın ilacı yok; çare zeytinyağında | Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta

 23 Mart 2020 Pazartesi

Mutfağımızda bulunması gereken iki yağ köy tereyağı ile saf sızma zeytinyağıdır.

Devamı

İyi Zeytinyağı Neden Pahalı?

 14 Mart 2020 Cumartesi

Yüksek kaliteli sızma zeytinyağı yapmak çok zordur. Taze, sağlıklı zeytinleri yetiştirmek ve toplamak için çok çaba harcanır.

Devamı

İyi bir mamul için, hammadde temiz ve kusursuz olmalı

 17 Şubat 2020 Pazartesi

Zeytin temiz ve kusursuz olursa, yağı da mükemmel olur.

Devamı

Et ve Zeytinyağı

 17 Şubat 2020 Pazartesi

Kırmızı etleri tavada zeytinyağı ile kızartabilirsiniz. Lezzetine şaşıracaksınız.

Devamı

Oliveray ile Kahvaltı

 17 Şubat 2020 Pazartesi

Sofranızda bir kase içinde Oliveray sızması olsun. Biraz kekik, biraz da pul biber bulunsun

Devamı

Oliveray ve Erken Hasat

 16 Şubat 2020 Pazar

Ekim ayının ikinci yarısında, zeytinler henüz yeşilden pembeye dönerken, yere düşmeden dalından özenle toplanır. Bu yüzden adına Erken Hasat diyoruz.

Devamı

Zeytinyağının Cilde Faydaları

 20 Ocak 2020 Pazartesi

Güzellik rutininize zeytinyağı eklemek cildinize, saçınıza ve tırnaklarınıza muazzam faydalar sağlayabilir. İşte şaşırtıcı bulabileceğiniz bazı zeytinyağı cilt faydaları.

Devamı

Trans Yağ Nedir?

 29 Aralık 2019 Pazar

Trans yağ, doymamış yağ asitlerinin genel ismidir. Doğal bir yağ türü olmayan trans yağ, bitkisel sıvı yağların hidrojenize adlı bir işlemden geçirilmesiyle oluşur. 

Devamı