Yüksek kaliteli sızma zeytinyağı yapmak çok zordur. Taze, sağlıklı zeytinleri yetiştirmek ve toplamak için çok çaba harcanır. İyi mahsül, itinalı toplama işçiliği maliyetin artmasına katkıda bulunur. Ancak, iyi zeytinyağının insan sağlığına katkıları düşünüldüğünde tüm bu çabaya ve maliyete değeceğini kabul etmek zorunda kalırıız.
Zeytin, topladıktan sonra bekletilmeden sıkım işlemine başlanması ve kesinlikle ertesi güne kalmaması gerekir. Hava alan kasalarla sevk edilmeli, yaprak, çöp, toprak gibi usurlardan ayıklanmalı ve içme suyu ile yıkanmalıdır. Beklemekten oksitlenmiş, iyi yıkanmamış, çürük ve bozuk tane zeytinlerden kaynaklanan kötü lezzetleri ortadan kaldırmak için itinalı şekilde işlenmesi gerekir.
Sızma zeytinyağı ile kanola, soya, ayçiçeği veya diğer herhangi bir yemeklik yağ arasındaki herhangi bir karşılaştırma haksızlık olur.
Ancak iyi sızma zeytinyağı sadece daha sağlıklı bir yağ değil, yemek masanızdaki lezzetleri yepyeni bir seviyeye yükseltmek için kullanılabilecek bir bileşen. Aralarından seçim yapabileceğiniz birçok farklı çeşit var ve her birinin kendi lezzeti ve aroması var.
Kısacası, sızma zeytinyağının sağlığa yararları ve güçlü meyve lezzetlerine para vermeye değer.