2019-2020 üretimi için zeytinlerimizi Kaz Dağları'nın eteklerinde, Gömeç - Ayvalık arasındaki bahçelerden topladık. Bilindiği gibi Kaz Dağları, Alpler'den sonra dünyada en zengin oksijene sahip olmasıyla ünlüdür. Yeşil tabiatı, zengin fauna ve florası nedeniyle sağlık turizminin de ilgi odağıdır. Ege'den yükselen deniz havası ile Kaz Dağları'ndan inen rüzgarların bir birine karıştığı zeytin bahçelerinde dünyanın en güzel aromasına sahip zeytinler yetişir. Buradan elde edilen zeytinyağının benzersiz lezzetinde, Ege'nin kendine mahsus güneşinin de payı vardır.
Soğuk Sıkım Zeytinyağı, saatler içerisinde, zeytini bekletmeden, en taze hali ile, 26 °C'de sıkarak elde edilir.
Bu lezzeti vaktinde elde etmek için erken davranmak gerek. Ekim ayının ikinci yarısında, zeytinler henüz yeşilden pembeye dönerken, yere düşmeden dalından özenle toplanır. Bu yüzden adına Erken Hasat diyoruz. Toplanan zeytinler, derin olmayan, delikli, hava geçiren kasalara konulur ve vakit geçirmeden fabrikaya getirilir. Soğuk Sıkım Zeytinyağı, saatler içerisinde, zeytini bekletmeden, en taze hali ile, 26 °C'de sıkarak elde edilir. Sağlığa faydalı vitaminlerin, fenollerin en üst düzeyde muhafazası için soğuk sıkım şarttır.
Soğuk sıkılan zeytinyağı, meyvemsi aromaya sahiptir. Bazen bir domates, bazen çimen ve benzeri kokular taşır. Zeytin meyvesinden gelen sağlığa faydalı fenollerin ve antioksidanların etkisi ile dil üzerinde meyvemsi tat bırakırken, genizde yakıcılık oluşturur. Oliveray Zeytinyağı bu türün en güzel örneklerinden biridir.
Kahvaltılarda ve salatalarda çiğ olarak tüketmenizi sağlığınız için tavsiye ediyoruz. Ayrıca dilerseniz soğuk ve sıcak yemeklerinizin tamamında Oliveray kullanabilirsiniz.