Oliveray ve Erken Hasat

Oliveray ve Erken Hasat

Oliveray ve Erken Hasat

2019-2020 üretimi için zeytinlerimizi Kaz Dağları'nın eteklerinde, Gömeç - Ayvalık arasındaki bahçelerden topladık. Bilindiği gibi Kaz Dağları, Alpler'den sonra dünyada en zengin oksijene sahip olmasıyla ünlüdür. Yeşil tabiatı, zengin fauna ve florası nedeniyle sağlık turizminin de ilgi odağıdır. Ege'den yükselen deniz havası ile Kaz Dağları'ndan inen rüzgarların bir birine karıştığı zeytin bahçelerinde dünyanın en güzel aromasına sahip zeytinler yetişir. Buradan elde edilen zeytinyağının benzersiz lezzetinde, Ege'nin kendine mahsus güneşinin de payı vardır.

Soğuk Sıkım Zeytinyağı, saatler içerisinde, zeytini bekletmeden, en taze hali ile, 26 °C'de sıkarak elde edilir.

Bu lezzeti vaktinde elde etmek için erken davranmak gerek. Ekim ayının ikinci yarısında, zeytinler henüz yeşilden pembeye dönerken, yere düşmeden dalından özenle toplanır. Bu yüzden adına Erken Hasat diyoruz. Toplanan zeytinler, derin olmayan, delikli, hava geçiren kasalara konulur ve vakit geçirmeden fabrikaya getirilir. Soğuk Sıkım Zeytinyağı, saatler içerisinde, zeytini bekletmeden, en taze hali ile, 26 °C'de sıkarak elde edilir. Sağlığa faydalı vitaminlerin, fenollerin en üst düzeyde muhafazası için soğuk sıkım şarttır.

Soğuk sıkılan zeytinyağı, meyvemsi aromaya sahiptir. Bazen bir domates, bazen çimen ve benzeri kokular taşır. Zeytin meyvesinden gelen sağlığa faydalı fenollerin ve antioksidanların etkisi ile dil üzerinde meyvemsi tat bırakırken, genizde yakıcılık oluşturur. Oliveray Zeytinyağı bu türün en güzel örneklerinden biridir.

Kahvaltılarda ve salatalarda çiğ olarak tüketmenizi sağlığınız için tavsiye ediyoruz. Ayrıca dilerseniz soğuk ve sıcak yemeklerinizin tamamında Oliveray kullanabilirsiniz.

 

Online Sipariş: shoptabiat.com

Adam gibi beslenme | Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta

 9 Mayıs 2020 Cumartesi

Günümüzde, endüstri tarafından işlenen gıdaların girdiği, geleneksel beslenmeden uzaklaşılan dünyanın tüm ülkeleri kronik hastalık salgını ile boğuşuyor.

Devamı

Sabunun Bilimi: Sabun coronavirüsü nasıl öldürüyor?

 28 Mart 2020 Cumartesi

Koronovirüsü etkisiz hale getirmede alkol bazlı dezenfektanlar da etkilidir, ancak virüsü cildinizdeyken etkiyi bertaraf etmenin en etkili yolu sabun kullanmaktan geçiyor.

Devamı

Bunamanın ilacı yok; çare zeytinyağında | Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta

 23 Mart 2020 Pazartesi

Mutfağımızda bulunması gereken iki yağ köy tereyağı ile saf sızma zeytinyağıdır.

Devamı

İyi Zeytinyağı Neden Pahalı?

 14 Mart 2020 Cumartesi

Yüksek kaliteli sızma zeytinyağı yapmak çok zordur. Taze, sağlıklı zeytinleri yetiştirmek ve toplamak için çok çaba harcanır.

Devamı

İyi bir mamul için, hammadde temiz ve kusursuz olmalı

 17 Şubat 2020 Pazartesi

Zeytin temiz ve kusursuz olursa, yağı da mükemmel olur.

Devamı

Et ve Zeytinyağı

 17 Şubat 2020 Pazartesi

Kırmızı etleri tavada zeytinyağı ile kızartabilirsiniz. Lezzetine şaşıracaksınız.

Devamı

Oliveray ile Kahvaltı

 17 Şubat 2020 Pazartesi

Sofranızda bir kase içinde Oliveray sızması olsun. Biraz kekik, biraz da pul biber bulunsun

Devamı

Oliveray ve Erken Hasat

 16 Şubat 2020 Pazar

Ekim ayının ikinci yarısında, zeytinler henüz yeşilden pembeye dönerken, yere düşmeden dalından özenle toplanır. Bu yüzden adına Erken Hasat diyoruz.

Devamı

Zeytinyağının Cilde Faydaları

 20 Ocak 2020 Pazartesi

Güzellik rutininize zeytinyağı eklemek cildinize, saçınıza ve tırnaklarınıza muazzam faydalar sağlayabilir. İşte şaşırtıcı bulabileceğiniz bazı zeytinyağı cilt faydaları.

Devamı

Trans Yağ Nedir?

 29 Aralık 2019 Pazar

Trans yağ, doymamış yağ asitlerinin genel ismidir. Doğal bir yağ türü olmayan trans yağ, bitkisel sıvı yağların hidrojenize adlı bir işlemden geçirilmesiyle oluşur. 

Devamı