Zeytinler henüz yeşilden pembeye dönerken, yere düşmeden dalından özenle toplanır. Bu yüzden adına Erken Hasat diyoruz. Toplanan zeytinler, derin olmayan, delikli, hava geçiren kasalara konulur ve vakit geçirmeden fabrikaya getirilir. Soğuk Sıkım Zeytinyağı, saatler içerisinde, zeytini bekletmeden, en taze hali ile, 26 derecede sıkarak elde edilir. Sağlığa faydalı vitaminlerin, fenollerin en üst düzeyde muhafazası için soğuk sıkım şarttır.
Soğuk Sıkılan Zeytinyağı, meyvemsi aromaya sahiptir. Bazen bir domates, bazen çimen ve benzeri kokular taşır. Zeytin meyvesinden gelen sağlığa faydalı fenollerin ve antioksidanların etkisi ile dil üzerinde meyvemsi tat bırakırken, genizde yakıcılık oluşturur. Oliveray bu türün en güzel örneklerinden biridir. Kahvaltılarda ve salatalarda çiğ olarak tüketmenizi sağlığınız için tavsiye ediyoruz. Ayrıca dilerseniz soğuk ve sıcak yemeklerinizin tamamında Oliveray kullanabilirsiniz.
Zeytinyağı meyve gibi, domates gibi, çimen gibi kokmalı.
Dilinizde hoş bir lezzet, damakta bir parça acılık, yutma noktasında yakıcılık duyulmalı.
İşte Oliveray budur.
e-posta haber bültenine üye olun.
© oliveray, tescilli markadır. Her hakkı saklıdır.